Gulyás Gergely szerint jogsértő a TV2 Spéder-riportja

Ráadásul felfordult a gyomra a karaktergyilkosságtól.

FB
2016. 06. 15. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A TV2 tudósításától felfordul a gyomrom, ráadásul nyilvánvalóan jogsértő is” – mondta a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjújában Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke. (A TV2 karaktergyilkos lejárató riportjáról itt számoltunk be részletesen.) Ugyanakkor Gulyás szerint Spéder Zoltánnak számot kell adnia a tulajdonában álló pénzintézet működésének jogszerűségéről.

Gulyás Gergely nem először rúg bele a kormánypárti médiába. A Habony Árpád kormányközeli tanácsadó tulajdonában álló heccportál, a 888.hu Tóbiás József családját támadó cikkén is kiakadt, konkrétan ezt írta januárban: „A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jó ízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.” A termék kifejezéssel Gulyás akkor egyértelműen a 888.hu főszerkesztőjét, G. Fodor Gábort – portrénk róla itt – célozta meg, aki korábban nagy vihart kavart azon kijelentésével, mely szerint a polgári Magyarország fogalma politikai termék csupán.

Az ellentét amúgy mélyen gyökeredzik a Fideszben: a „budai úri gyerekek” és a vidékről Budapestre felköltözött politikusok, politikai aktorok között komoly feszültség húzódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.