Gyurcsány Ferenc egy dologtól óva intett

A Demokratikus Koalíció az egyetlen igaz, stabil pont a Fidesszel szemben állók között – mondta az elnök.

MTI
2016. 06. 09. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK elnöke négyszáz fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott, nem tudni, mit hoznak a Jobbikon belüli változások, nem látni, mi lesz az LMP-vel, az új elnök megtartja-e az egyet a kurucnak, egyet a labancnak politikáját, és az sem derült ki, mit hoz a szocialisták közelgő kongresszusa, változik-e az MSZP politikája.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta ugyanakkor, pártja érdeke, hogy a baloldalon minden szereplő erős legyen, hiszen amíg a DK-nak nincsen 40 százaléka, addig szövetségesekre van szüksége.

Az egykori kormányfő szerint együttműködéssel, világos mondanivalóval meg lehet szerezni a kormányváltáshoz szükséges többséget.

Aki azonban nem akar ebben az együttműködésben részt venni, az nem akarja leváltani a Fideszt – mondta.

A politikus óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. Szavai szerint „nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra”. Kijelentette, a kormányváltás nem önmagáért fontos, hanem azért, hogy jobb élet legyen az országban.

Gyurcsány Ferenc szerint ha „a maradék józanság nem veszett el” a baloldalon, akkor a 2018-as választások előtt lesz összefogás. Azt ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy a voksolás előtt együttműködne a Fidesz a Jobbikkal, ez minden bizonnyal „maradék európai elfogadottságának”, néppárti tagságának végét jelentené.

Egy kérdésre válaszolva a pártelnök kifejtette, úgy érzi, a szegediek inkább elégedettek Botka László polgármesteri munkájával. Így ha a következő választásokon indulni fog a város vezetéséért, a DK nem lehet kisstílű, őt kell majd támogatnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.