Hadházy Ákos lehet az LMP társelnöke

Közzétette programját az LMP belső fórumán – mondta a párt antikorrupciós szakszóvivője.

MNO
2016. 06. 28. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap keddi számában az LMP antikorrupciós szakszóvivője elmondja, azután döntött így, hogy többen is jelölték a tisztségre, amelyről Schiffer András június 1-jével mondott le.

A cikk emlékeztet: a posztért való indulást korábban nem zárta ki Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt és Ungár Péter sem, ám jelöltté az válhat, akit legalább egy tag jelöl, és programja közzétételével elfogadja a jelöltséget. A programok ismertetése nem nyilvános, azokat csupán a küldöttek és a párttagok tekinthetik meg egy belső fórumon.

A volt szekszárdi képviselő először a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy vállalja a társelnökséget, ha valós igényt tapasztal a szerepvállalására. A zöld párt antikorrupciós szakszóvivője kifejtette: a parlamenti politizálás mellett szól, hogy végre kérdezhetné Orbán Viktort, aki számára lett volna mondanivalója fideszes képviselőként is, de sosem tudott vele beszélni.

Lapunknak Szél Bernadett jelenlegi társelnök arról beszélt, hogy Hadházyt karakteres és önazonos politikusnak tartja, „hétről hétre kiássa a korrupciós ügyeket, és a kormányinfóval egy időben mondja el az embereknek, milyen pénzek hiányoznak például az egészségügyből vagy az oktatásból”. Szél úgy látja, vele éppúgy tudna együtt dolgozni, mint mással, akit a párt megválaszt.

A társelnöki jelentkezések július 5-én éjfélkor zárulnak le, ekkor már a képviselőjelöltek sora is biztossá válik, Schiffer András augusztus 31-ével ugyanis képviselői mandátumáról is lemondott.

Parlamentbeli utódjának kiléte július 5. után derül ki, addig titkosan folyik a szavazás, így maguk a lehetséges képviselő-aspiránsok sem tudják, megkapták-e a tagok tíz százalékának támogatását.

Társelnök- és képviselőválasztó kongresszusát július 16-ra és 17-re tűzte ki az LMP – írja a Magyar Idők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.