Kecskeméten járt Colleen Bell

A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságán tett látogatást az amerikai nagykövet.

MTI
2016. 06. 15. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykövet elmondta: ez az év az Egyesült Államok számára különösen fontos a természetvédelem szempontjából, hiszen idén ünneplik a Nemzeti Parki Szolgálat, a belügyi tárca szövetségi hivatala fennállásának századik évfordulóját.

Az évforduló alkalmából a nagykövet mind a tíz magyarországi nemzeti parkot felkeresi. „Ezzel ismerem el és hajtok fejet a magyar kollégák természetvédő, a biodiverzitást őrző munkája előtt” – fogalmazott.

Az amerikai nagykövet ötödik állomásként – az Aggteleki, a Balaton-felvidéki, a Fertő-Hanság és a Hortobágyi után – látogatott el a Kiskunsági Nemzeti Parkba. A természetvédelmi igazgatóság munkáját megismerve Colleen Bell találkozott a nagykövetség Facebook-oldalának két olyan követőjével is, aki a felhívására különféle magyarországi látnivalókat ajánlott neki meglátogatásra, köztük a nemzeti parkot.

A diplomata a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola két tannyelvű tagozatának negyedik osztályos diákjaival is beszélgetett, akik természetismereti foglalkozásra érkeztek az intézménybe.

Colleen Bell kiskunsági látogatását a fülöpházi homokbuckák és a Kelemen-széki tanösvény megtekintésével zárta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.