Kockázatosak a nem rögzítő kamerák

A hármas metró vonalán kizárólag Kőbánya-Kispest állomáson rögzítenek felvételt a biztonsági kamerák.

Győr Ágnes
2016. 06. 11. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felülvizsgálják, mi az oka annak, hogy a hármas metró vonalán kizárólag Kőbánya-Kispest állomáson rögzítenek felvételt a biztonsági kamerák – legalábbis ezt mondta Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a csütörtöki kormányinfón beszélt munkatársunk azon kérdésére, nem jelent-e nemzetbiztonsági szempontból kockázatot, hogy a legnagyobb forgalmú metróvonalon mindössze egyetlen megállónál készülnek visszanézhető felvételek. Lázár felvetésünkre – miszerint III-as fokozatú terrorkészültség esetén ez megengedhető-e – először humorizálni próbált, mondván, a jelenlegi helyzet nyilván örömhír azoknak, akik nem szeretik, ha kamerázzák őket. A miniszter aztán hozzátette: a „nagy közlekedési cégek terrorvédelme és merénylet elleni védelme kiemelt nemzetbiztonsági feladat”.

Lapunk beszámolt egy nő esetéről, akitől a Ferenciek terénél a peronról a kocsiba benyúlva, az ajtók záródásakor ragadták el a telefonját. Az áldozat azt a tájékoztatást kapta, hogy az elkövetőről nem készült felvétel, mivel a biztonsági kamerák nem rögzítenek semmit. Ezt a BKV Zrt. is megerősítette, nyomatékosítva, hogy az M2-es és M4-es metró vonalán a teljes szakaszon készülnek visszanézhető képsorok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.