Orbán a 40. legbefolyásosabb vezető

Legalábbis e téren a világ Facebookon jelen lévő vezető politikusai közül a negyvenedik helyre furakodott be.

FB
2016. 06. 02. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a Facebookon jelen lévő vezető politikusok közül a negyvenedik lett, amikor a befolyást vizsgálták – derült ki a Twiplomacy jelentéséből.

Ők rangsorolták befolyás, követőkkel való kommunikáció és követők száma alapján a világ Facebookon, Twitteren és Instagramon jelen lévő vezetőit, ám Orbán csak a facebookos-befolyásos listán tudott bekerülni a legjobb ötvenbe.

Itt egyébként a koszovói elnök, Hashim Thaci áll Orbán előtt, a 39. helyen, a 41. helyezést pedig a guineai elnök, Alpha Condé csípte el. Orbán mögött egyébként olyan vezetők helyezkednek el a top 50-ben, mint Francois Hollande francia elnök, Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök vagy Andrej Kiska szlovák államfő.

A szomszédaink közül a román elnök, Klaus Johannis a 25, rajta és Kiskán kívül más nem szerepel a közép-európai térségből. A listán egyébként Narendra Modi (India) az első, Recep Tayyip Erdogan (Törökország) a második, Barack Obama (USA) pedig a harmadik. A legelőkelőbb helyen álló európai befolyásos Facebook-huszár a török elnök után a brit királyi család (7. hely) és Angela Merkel (Németország, 13.).

Magyarországról a Twiplomacy Orbánon kívül Áder János államfő és Magyarország Kormánya hivatalos közösségi média csatornáit figyelte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.