Szélesedő kaposvári tiltakozás

Tizenöt település kéri Kaposvártól, hogy vonják vissza az üzem idetelepítéséről hozott döntéseiket.

2016. 06. 09. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Környezetünket, az itt élő embereket, a gyermekeink egészségét és a közös jövőnket is veszélyezteti a Homatech Recycling Zrt. Kaposvárra tervezett gumi-újrahasznosító üzeme – jelentette ki Szita Károlynak (Fidesz–KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármesterének írt tegnapi nyílt levelében Pataki Sándor, Taszár független polgármestere. Kérdésünkre elmondta: a megyei jogú város közgyűlésének mai ülésén több tízezer tiltakozó nevében akart felszólalni, de ezt megtagadták tőle.

Pedig további tizenkét település csatlakozott Taszár, Kaposhomok, Sántos májusi határozatához: már Baté, Kaposkeresztúr, Fonó, Mosdós, Zselickisfalud, Patca, Csombárd, Szentbalázs, Kaposgyarmat, Hajmás, Gálosfa, Cserénfa is azt követeli a kaposváriaktól, hogy vonják vissza az üzem idetelepítéséről hozott döntéseiket. A Homatech hőbontással, rákkeltő anyagok felszabadításával is járó pirolízissel évente 30 ezer tonna autógumi-hulladékot hasznosítana, a cég és a városvezetés szerint teljesen zárt, biztonságos rendszerben. Szita Károly közölte: a jövő héten írásban válaszol majd taszári kollégájának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.