Tarlós: A taxizás ebben a formában nem maradhat fenn

A főpolgármester beszélt a metrófelújításról és a Római-parti védműről is egy csütörtöki interjúban.

FB
2016. 06. 16. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ritka az őszinteség” – ezt hiányolja Tarlós István a mai Budapestből. Ezt ő maga mondta el az Origónak adott interjújában, amelyben elmesélte: úgy tűnik, hogy a metrófelújításra a teljes igényelt összeget megkapja a főváros az államtól.

A hármas metró felújítása csúszik, de még nem tudni, mennyit, ahogy azt sem, milyen buszokkal pótolják majd a metrót.

„Az biztos, hogy több hónapot is csúszik a felújítás. Szélsőséges számítások szerint akár fél év is lehet”

– véli a főpolgármester. Ha ősszel elkezdődne a felújítás, 2019 júliusának végére járhatnának a felújított metrószerelvények. Amelyeket már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is ellenőrzött, emellett a tenderkiírásban nem volt kikötve, hogy az alkatrészek mekkora hányadát lehet kicserélni.

„Elhiszem, hogy egyesekben bosszúságot okoz, hogy azt várta: valami lepusztult, szocreál dizájnra emlékeztető szerelvényeket kapunk vissza, és jól neki lehet majd menni. Aztán pont az ellenkezője történt”

– jelentette ki Tarlós István. Szerinte jogszabálysértés nem történt, és ostobaság feljelentgetni. Százötven buszt állítanak majd forgalomba, hogy a napi ötszázezer utast el lehessen szállítani – folytatta.

A Római-parti védműről is beszélt, szerinte eldőlt, hogy lesz ilyen építmény, amely sokkal drágább lesz, mint gondolták. A látványterveket nyáron hozzák nyilvánosságra, emellett átültető géppel fognak fákat áthelyezni. A munka ebben a ciklusban véget érhet – jelentette ki Tarlós.

Az Uber–taxi-vitáról elmondta: ez nem önkormányzati, hanem állami kompetencia, utóbbinak kell befolyásolnia a nemzetközi szolgáltató működését. „Ha az idők változását nézem, nehezen kezelhető hosszú távon ez az Uber-ügy. Attól félek, hogy a klasszikus taxizás ebben a formában nagyon hosszú ideig már nem maradhat fenn” – fogalmazott.

Beszélt továbbá a hévről és a kerékpárosokról is – utóbbiakról továbbra sem volt jó véleménnyel. Bejelentette, hogy a Lánchíd, a Váralagút és a Blaha Lujza tér felújítása még ebben a ciklusban megvalósul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.