Vihar – Öles faágak miatt riasztották a tűzoltókat

a III. kerületi Attila utcában pedig vélhetően villám csapott egy hotel reklámtáblájába.

MTI
2016. 06. 15. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisdi Máté elmondta: a III. kerületi Attila utcában vélhetően villám csapott egy hotel reklámtáblájába, a tábla az úttestre és a járdára zuhant. Szintén a III. kerületben, a Szentendrei úton egy fa dőlt az úttestre.

Az I. kerületi Lovas utcában egy terebélyes faág zuhant egy parkoló autóra. A II. kerületi Törökvész úton ugyancsak egy autót rongált meg egy kidőlt fa – tette hozzá.

30 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak a Budapest–Vác és a Balassagyarmat–Aszód vasútvonalon az esőzés miatt – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese szerdán az MTI-t. Kavalecz Imre közlése szerint a Budapest–Vác vonalon Dunakeszi és Vác között valószínűleg az időjárás okozta műszaki hiba miatt nincs áram a vasúti felsővezetékben. Ezen az elővárosi szakaszon kényszerű várakozásra is számítaniuk kell az utasoknak. Hozzátette: a Balassagyarmat–Galgamácsa–Aszód vonalon Balassagyarmat és Mohora között egy kidőlt fa okoz gondot a vonatközlekedésben. A menetrend szerinti közlekedés az esti órákban állhat helyre.

Több lakóház és melléképület tetejét rongálta meg a viharos erejű szél Parasznyán szerda délután – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a miskolci és az aggteleki hivatásos tűzoltók megkezdték a balesetveszélyt jelentő tetőszerkezeti elemek rögzítését, a sérült fák eltávolítását, valamint a kár felmérését. A munkálatok jelenleg is tartanak, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelem megyei főügyeletére.

Az erős szél megbontotta négy lakóház és egy melléképület tetőszerkezetét, ledöntött egy kéményt, valamint megdöntött egy tűzfalat. A tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő cserepeket, palákat és épületszerkezeti elemeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.