A mentőautókba kerülhetnek végre a tabletek

A projektre csaknem ötmilliárd forintot adott az Európai Unió.

MTI
2016. 07. 25. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetes kapcsolattartást lehetővé tevő, ezzel a segítségnyújtást gyorsító, úgynevezett integrált vállalati és mentésirányítási projektre csaknem ötmilliárd forintot adott az Európai Unió. Az új mentésirányítási központ el is készült, de az uniós pénzből vásárolt tabletekkel a mai napig nem szerelték fel a mentőket – olvasható a napilapban.

A lapnak Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyolc hónapja munkába állt főigazgatója elmondta: a tabletek még idén a mentőautókba kerülnek. Most a szoftverfejlesztők új programot írnak a gépekre, amellyel biztonságosabb lesz a működés – tette hozzá.

Az OMSZ főigazgatója hozzátette: az új programmal a tabletek tesztelése Bács-Kiskun megyében zajlik, ha ott jól mennek a dolgok, továbblépnek, és a dél-alföldi régió kocsijait is fölszerelik a kézi számítógépekkel.

A lap szerint a jelenleg tesztelt verzió alapján az eredetileg tervezett funkciók közül sok minden kimarad, így például a kocsi nem kap a segélyhívás pillanatától térképet a cím mellé, és a kórház sem láthatja a mentő odaérkezése előtt az oda kiszignált pácienssel kapcsolatos adatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.