Gyanús csomag keltett riadalmat a Keletiben

Egy elhagyott bőrönd miatt kiürítették a pályaudvart, de 10 után újraindították a forgalmat. Jelentős késésekre kell számítani.

MNO
2016. 07. 25. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hétfőn délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta a Keleti pályaudvar csarnokát, majd délelőtt tíz órakor a pályaudvar teljes területét. A Keleti pályaudvar ezért ideiglenesen – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat. A fővárosba érkező utasoknak tanácsoljuk, hogy az elővárosi állomásokon, megállóhelyeken szálljanak le vonataikról és a városi közösségi közlekedési járművekkel folytassák útjukat” – írja közleményében a MÁV.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról tájékoztatott, hétfőn 9 óra körül a Keleti pályaudvaron szolgálatot ellátó rendőrjárőrt egy vasútőr arról értesítette, hogy elhagyott csomag van a Keleti pályaudvar nagycsarnokában. A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálásáról; ennek befejezéséig zárták le a pályaudvart – közölte a BRFK.

A vonatok még nem járnak, és ha el fognak indulni, akkor is késésekkel, de az utasokat már beengedték a peronokra – jelentette a helyszínről tudósítónk. Óriási a tömeg az utastájékoztató előtt.

Az egyik zöldséges azt mondta tudósítónknak, hogy „a hatodik vágány környékén volt egy bőrönd”. Azt nem tudja, hogy mi lett a bőrönddel.

„Hétfőn délelőtt 10.47-kor a rendőrség feloldotta a Keleti pályaudvar lezárását. A korlátozás feloldása után a pályaudvar ismét indít és fogad vonatokat. Vonattorlódások miatt jelentős késések alakultak ki, amelyek kihatással lesznek mindazokra a vonatokra, amelyek a Keleti pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A vasúttársaság irányító szakemberei azon dolgoznak, hogy minél előbb visszaálljon a menetrendszerű vasúti közlekedés” – olvasható a MÁV 11 órás közleményében.

A MÁV sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy „a tűzszerészek nem találtak bombát az állomás területén elhagyott csomagban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.