Kövér László nem lépne ki az EU-ból

A fideszes politikus szerint az EU jelenleg a nemzeti érdekérvényesítés legkedvezőbb kerete.

MTI
2016. 07. 02. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus szerint az EU jelenleg a nemzeti érdekérvényesítés legkedvezőbb kerete, az uniós tagság több lehetőséget ad, mintha Magyarország nem lenne a közösség tagja.

„Ebben a pillanatban nem gondolom, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie, vagy az EU szétesése lenne az érdekünk” – fogalmazott Kövér László.

Lázár János kilépne, Kovács Zoltán bizonyos esetben, míg Deutsch Tamás – természetesen a Twitteren – határozottan a maradásra szavaz, itt találja korábbi cikkünket.

Ide kattintva pedig Pápay György vezércikkét olvashatja ugyanebben a témában.

Ugyanakkor a fideszes politikus szerint az uniós vezetők „nem veszik észre, hogy a problémák rendszerszintűek. A tagállamok választói azt látják, tőlük nagyon messze, Brüsszelben, az emberek feje felett döntenek.”

„Valójában nem Junckerék hajtanak végre puccsot a tagállamokkal szemben, ők csak az erős tagországok bábjai. A brüsszeli bürokráciát a régi tagállamok tartják a kezükben.” – vélekedett Kövér László. (Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke.)

Az unió alapító államainak a brexit kapcsán tartott külön tanácskozásáról szólva Kövér László megjegyezte: ez a gesztus arról árulkodik, hogy ezeknek az országoknak a politikusai nem tekintik egyenrangúnak a később csatlakozottakat, különösen nem a kelet-közép-, illetve délkelet-európai országokat.

Nagy-Britannia kilépése kapcsán a kormánypárti politikus úgy vélekedett: ha valaki itt elrontott valamit, az az EU, melyet morálisan és politikailag is bukott politikusok vezetnek, akik mindig mindenért csak áthárítják a felelősséget, most éppen a brit politikusokra, az úgynevezett populistákra és a szavazókra, pedig az embereket nem lehet leváltani.

Kövér László szerint a mai értékviták megmutatják, hogy vannak, akik az erősebb unió nevében a nemzetek önazonosság-tudatát, a nemzeti büszkeséget, szuverenitást minden szinten le akarják bontani, erről szól a migránsok kötelező elosztása, a kvóta is.

Ma már nyugati baloldali-liberális körökben a vérfertőzés dekriminalizálásának szükségességéről értekezni sem számít botránynak. Ez a mentalitás és a belőle fakadó politika életellenes, nem tud kapaszkodót nyújtani az embereknek, csak a totális elbizonytalanodás, lelki és szellemi szétesés következik belőle, vad túlzó reakciók veszélye, „amire egyébként éppen Németország történelmének legsötétebb fejezete figyelmeztet”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.