Meglékelte, most menekül a hajóról Farkas Flórián

A RomNet úgy tudja, a fideszes cigány politikus a Lungo Drom helyett új szervezetet alapítana.

MNO
2016. 07. 02. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál megyei cigány politikusoktól úgy tudja, Farkas Flórián a megyei roma önkormányzatok vezetőit és tagjait toborozza új szervezetébe, az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanácsba, ráadásul állítólag sokan tudtuk nélkül kerültek fel Farkas listájára. Ezzel a politikus a portál szerint több százezer szavazót akar elcsenni a Lungo Dromtól a 2018-as választásokra.

Ismert, a szakadás oka is maga Farkas Flórián, akivel Hegedüs István ORÖ-elnök fordult szembe a botrányok és szabálytalan pénzköltések miatt, amit feljelentések is követtek, hozzácsapódva a működési támogatások miatt már amúgy is zajló ügyekhez.

Az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanács néven szerveződő új tömörülés tagtoborzása már gőzerővel zajlik Borsod, Bács-Kiskun, Csongrád, Pest és Szolnok megyékben, ezért Hevesben a települési roma önkormányzatok összefogást terveznek Farkas terjeszkedése ellen.

Sőt, a RomNet több képviselőtől is úgy értesült, Farkas Flórián tervei szerint, ha az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanácsba sikerül tömöríteni a roma szervezeteket, akkor

a Lungo Drom vagyonát is átmentik az új tömörülésbe.

A szervezet megyei elnökei azonban a RomNet szerint arra készülnek, hogy elmozdítják Farkast a Lungo Drom elnöki székéből, mert a cigány szervezetnek „új szellemiségű vezetésre és hiteles emberekre van szüksége”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.