Megszüntették a ketrecharcokat szervező egyesületet

Az ügyben Rétvári Bence tett feljelentést.

MTI
2016. 07. 25. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk még 2014. június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket „verekedtetnek egymással” az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és a legutóbbi ketrecharcban három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt. Az ügyben Rétvári Bence feljelentést tett.

A kereszténydemokrata politikus az MTI-nek elmondta: a Budapest Környéki Törvényszék közelmúltban jogerőre emelkedett ítéletével – az ügyészi keresetben indítványozottakkal egyezően – megállapította az egyesület megszűnését.

Rétvári Bence kiemelte: azért tett korábban feljelentést, mert tűrhetetlennek tartja, hogy valakik gyerekek egészségét veszélyeztetve szerezzenek anyagi hasznot.

A szervezet megszűnésével a gyermekek kihasználásának egy formája is jó eséllyel megszűnik Magyarországon. A gyermekeket védő jogszabályok ma már nyújtanak akkora védelmet, hogy meg lehessen szüntetni ilyen törvénysértő szervezeteket. Az eredményhez az ügyészség alapos munkájára is szükség volt – jegyezte meg.

A KDNP alelnöke kiemelte: arra fognak törekedni a jövőben is, hogy a gyermekek biztonságban nőhessenek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.