Srí Lanka-i embercsempészt fogtak Kiszombornál

Hat órán át gyalogoltak Románián keresztül.

MTI
2016. 07. 04. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serfőző Katalin közölte, az Olaszországban élő férfit vagyoni haszonszerzés miatt, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi Romániába utazott, hogy fizetség fejében migránsokat a zöldhatáron keresztül Magyarországra vezessen, majd onnan ismeretlen társaival együttműködve Ausztrián át Olaszországba szállítson.

Február 1-jén indult el kilenc Srí Lanka-i állampolgárral egy kisbusszal a határ közelébe, majd mintegy hat órán keresztül gyalog folytatták az utat Magyarország felé. Másnap reggel hét órakor lépték át a zöldhatárt Kiszombor térségében, de a rendőr járőrök észrevették és elfogták őket – tudatta az ügyész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.