Újabb magyar rendőrkontingens indult a macedón határra

Harminc napig teljesítenek majd szolgálatot.

MTI
2016. 07. 25. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőröket Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

Az altábornagy elmondta, hogy a kontingens harminc napig teljesít majd szolgálatot Macedóniában, járőr-, kísérői és őrzési feladatokat ellátva. Ez már a hatodik olyan magyar rendőri egység, amely Macedóniába indul, a korábbi öt kontingensben hetvennyolcan utaztak ki – jegyezte meg.

Felidézte, hogy az elmúlt egy évben tíz országban mintegy kétszázhetven magyar rendőr látott el határrendészeti feladatokat, a fogadó országok rendőri vezetői mindenhonnan magas szintű munkáról és tevékenységről adtak visszaigazolást. Legnagyobb létszámban Szlovéniába, Szerbiába, Macedóniába és Görögországba utaztak magyar rendőrök.

A most kiküldött egység a macedón rendőrség irányításával és felügyeletével, saját felszerelésével látja majd el tevékenységét.

A rendőrök kiemelt feladata lesz az államhatárok jogellenes átlépésének megakadályozása, a szabályozott belépés biztosítása, a lezárt balkáni útvonalon a migránsok mozgásának ellenőrzése – közölte Papp Károly.

Ezenkívül hatékonyan közre kell működniük az embercsempészet megelőzésében, valamint az embercsempészek felderítésében is – mondta, hozzátéve: idén mintegy száznyolcvan eljárást indítottak Magyarországon embercsempészet miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.