Vizoviczki és a Fidelitas kapcsolatára kíváncsi a Jobbik

A fiatal politikusok gyakran megfordulhattak az éjszakai élet nevezetes helyein.

MNO
2016. 07. 25. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van-e köze a Vizoviczki-birodalomhoz a Fidelitasnak? – ezt a kérdést tette fel hétfői sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik képviselője. A politikus felvetette: Rogán a Fidelitas alelnöke volt, az ifjúsági szervezet pedig előszeretettel tartott rendezvényeket Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken, így a Club Prestige-ben és a Moulin Rouge-ban is. Szilágyi szerint ezeken a helyeken azt is ki tudták harcolni, hogy 50-60 százalékos kedvezménnyel kapják az italokat. A jobbikos politikus úgy vélte: nehezen lehetett volna bármilyen kapcsolat nélkül elérni ilyesmit.

Szilágyi arra is várja a választ, hogy Rogán vajon kapcsolatban állt-e Vizoviczkivel, illetve kapott-e Portik Tamástól tízmillió forintot. Portik ezt tanúvallomásban állította egy szembesítés alkalmával, amire Rogánt is beidézték, de nem jelent meg. Közfeladat ellátására hivatkozva mentette ki magát.

Vizoviczki nemrég került házi őrizetbe, nem sokkal később pedig közleményben állította, hogy Rogán Antal nem ismerheti őt.

A 444.hu Vizoviczkiről szóló cikksorozata harmadik részében azt írta: nehéz helyzetbe kerülhet a Fidesz amiatt, hogy az egykor az éjszakai életet uraló férfi túl sok információ birtokában van. A vállalkozó korábban már beismerő vallomást tett, egy hónapra tavaly is hazaengedték. Ezúttal 250 milliós óvadék letétele után mehetett házi őrizetbe. A lap szerint a férfi tudta, hogy irányítása nélkül szétesőben volt a birodalma, ezért legalább informálisan vissza kívánta venni cégei irányítását. Vizoviczki három évvel ezelőtt, szeptemberben alkut ajánlott, kijelentve, hogy segít leleplezni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldalt, illetve annak állítólagos vezetőjét, aki elmondása szerint polgármester és országgyűlési képviselő is volt. Vizoviczki ugyanakkor egyértelművé tette azt is, hogy sokkal többet tud, és sok kapcsolata a fideszes vezetés idejéből származik. A jobboldalhoz köthető „információkról soha nem szeretnék beszélni politikai elkötelezettségem és az ország kormányzati stabilitásának megőrzése miatt. Ezen információim politikai súlya az őszödi beszédhez hasonlítható, míg büntetőjogi súlyuk ehhez képest csekély” – olvasható az alkuajánlatban, amit a 444.hu közöl. Ezt egyébként hivatalosan nem fogadták el. A múlt héten beszámoltunk arról is: a korrupciós vádak után tanúk állították, hogy prostituáltakkal videóztak le egy fideszest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.