Csütörtöktől toborozzák a határvédő rendőröket

3000 embert vezényelnek ki a szerb határhoz.

MTI
2016. 08. 31. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta: még nem tud beszámolni arról, hogy hányan vállalnák ezt a munkát, a rendészeti szakközépiskolákba azonban évről évre sokszoros a túljelentkezés, ezért a kormány bízik abban, hogy komoly lesz az érdeklődés, és lesznek alkalmas jelöltek.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy fogalmazott, „mérhetetlenül nagy” a migráció „emberi utánpótlása”: tömegek indulnak útnak afrikai és ázsiai országokból, az embercsempészek pedig lehetőséget látnak ebben.

Hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlók folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt, elsősorban Szerbiánál. Naponta átlag százan tesznek kísérletet arra, hogy erőszakkal, tiltott módon Magyarország területére lépjenek – tette hozzá.

Veszélyforrásként említette az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás bizonytalanságát, valamint a líbiai helyzetet is, az afrikai államból ugyanis szavai szerint migránsok ezrei kelnek útra naponta.

A kormány megoldást keresett ezekre a problémákra, hogy meg tudja védeni az unió külső határát, ezért a migrációs válsághelyzet meghosszabbítása mellett döntött – idézte fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.