Elhallgathat a Class FM frekvenciája

A jogszabály alapján kizárt, hogy november 19-éig valaki el tudja nyerni a frekvenciahasználatot.

MNO
2016. 08. 30. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) arról tájékoztatta, hogy a Médiatanács mindent megtesz azért, hogy „az országos vételkörzetű, kereskedelmi rádiós adóhálózat hasznosítása minél folytonosabb legyen”.

Azonban a jogszabály alapján kizárt, hogy november 19-éig – eddig használhatja a Class FM a frekvenciát – nyertest tudjanak hirdetni, mert a folyamat előkészítése csak nemrég kezdődött el. A rádió kérvényezte a frekvenciahasználat ötéves meghosszabbítását, de az NMHH nem adott helyt a kérelemnek, és új pályázat kiírásáról döntött.

A jogszabályokat követve a hatóság nem fogja tudni megkötni a szerződést a leendő győztessel, így szinte kizárt, hogy november 20-án egy új országos kereskedelmi rádió vagy a Class FM megszólaljon – írja a VG.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.