Már tervezik az új kerítést a szerb határra

Masszív emberáradatra készül a belügy.

MNO
2016. 08. 30. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött annak az új kerítésnek a tervezése, melyet szerb–magyar határra építtet a kormány – írja a Magyar Idők.

A Belügyminisztérium közölte a lappal: fel kell készülni arra az esetre, ha egy újabb és az eddiginél nagyobb migrációs nyomás érné el a magyar határt, hiszen csak Törökországban jelenleg is hárommillió bevándorló várakozik.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy újabb keríttéssor létesül a szerb–magyar határszakaszra, melynél a legmodernebb technikai eszközöket alkalmazzák majd. A kormányfő úgy fogalmazott, a már meglévő mellé egy „masszívabb védelmi rendszert” kell felépíteni, ezért az újabb kerítéssor egy „komoly létesítmény” lesz – a műszaki tervek már készülnek –, amely több százezer embert is fel tud tartóztatni egyszerre. Erre is fel kell ugyanis készülni a törökök politikájának megváltozása esetén – jelezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.