Mégis lesz meleg étel az esztergomi kórházban

Csütörtöktől ismét meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos kórházban.

MTI
2016. 08. 03. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudatták azt is: a Hungast Zrt. 2012 óta látta el az étkeztetést az intézményben, s ezt „az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” végezte, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak vele. A cég a tálalókonyhát augusztus 4-én adja vissza a kórház számára, ezért kényszerült az intézmény a hideg étkeztetés megszervezésére augusztus 1-jével – emlékeztettek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére, ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek.

Az intézmény várhatóan két hónapig egyszer használatos mikrózható műanyag edényekben tálalva tudja megoldani a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.