Októberben beindul a Jobbik

Minden postaládába konzultációs kérdőívet juttatnak.

MTI
2016. 08. 03. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékeztetett: a Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű akcióban az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában kérdezik az embereket, minden témakörben 5-5 kérdést tesznek fel. Mint mondta, noha eredetileg ősz elején szerették volna megvalósítani a konzultációt, az abban szereplő kérdések vannak olyan fontosak, hogy nem tartaná szerencsésnek, ha összekeverednének a kvótareferendummal.

Értékelése szerint a kormány a „menekültpolitikába menekül” és nem tudja kezelni a legfontosabb ágazatok problémáit, amelyek tapasztalataik szerint ugyanúgy foglalkoztatják az embereket.

Vona Gábor tájékoztatása szerint az íveket 4,2 millió háztartásba juttatják el és több 10 millió forintos költséggel számolnak. A pontos összeg a visszaküldött levelek számától is függ, és egy kisebb médiakampánnyal is számolnak – tette hozzá.

A pártelnököt kérdezték a Jobbik támogatottságáról is. Azt felelte: eltérőek a mérések, volt, ahol csökkenést, volt, ahol növekvést mértek, ő az utóbbit tapasztalja. Mint mondta, annyi biztos a mérések alapján, hogy a baloldal szétesett, a Fidesz vezeti a rangsort, a Jobbik pedig második.

Vona Gábor azt is megjegyezte, hogy nem a ciklus közepén kell kirobbanó formában lenni, és kijelentette: nem tudja elképzelni, hogy nem jön be a néppártosodás.

Megkérdezték arról a kormányzati felvetésről is, miszerint a elképzelhető, hogy az októberi népszavazáson a magyar lakcímmel rendelkező, de a szavazás idején külföldön tartózkodó magyar állampolgárok levélben is szavazhassanak.

A Jobbik elnöke azt válaszolta, hogy noha az idő rövid, a „politikai akarat csodákra képes”, és amennyiben van ilyen kormányzati szándék, akkor támogatják. Ugyanakkor azt is szeretnék, ha a könnyített lehetőség nem átmeneti lenne, hanem a majdani választásokon is élne – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.