Önbíráskodott ír utasával egy taxis

A gyanú szerint megütötte ír utasát, majd ismeretlen területre vitte.

MTI
2016. 08. 14. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget Fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Mivel a férfi sokallta az összeget, arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ez után megütötte a férfit és egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.

Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.