A bolgár határon dől el sok minden Bakondi szerint

Ezért jó, hogy pénzt ad nekik az EU. A V4 megoldása pedig vonzó lehet másoknak is.

MTI
2016. 09. 17. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György hozzátette, Görögországban több mint 65 ezer nyilvántartott migráns van, minden korábbinál több, akik új útvonalakat keresnek a továbbjutáshoz. Ezek közül az egyik a bolgár, a másik Albánián, Koszovón és Szerbián át Magyarországra vagy a hármas határhoz, Románia felé vezet – mondta.

Kitért arra, hogy a pénteki pozsonyi EU-csúcson a legtöbb tagállam jelen lévő miniszterelnöke támogatta az egységes európai hadsereg gondolatát. Hozzátette, bár ez még egy gondolat, de fontos, mert Nagy-Britannia kiválásával az Európai Unió új biztonságpolitikai helyzetbe kerül, keleten Ukrajna, délen az Olaszországba és Görögországba érkező migránsok nagy tömege jelent komoly kihívást.

Úgy vélte, a V4-nek a menekültválság megoldására adott életszerű, reális javaslatai vonzerőt jelentenek Ausztria vagy akár más országok számára is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.