A kormány még 3,5 milliárdot ad a békásmegyeri piacnak

A beruházás célja, hogy „Békásmegyer szívében modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki”.

MTI
2016. 09. 19. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Varga Mihály, aki a kerület fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta: a III. kerületi Heltai Jenő tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához a kormány tavaly egymilliárd forintot biztosított, ezt egészíti ki az újabb, 3,5 milliárdos támogatás.

Hangsúlyozta: a beruházás célja, hogy „Békásmegyer szívében modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki”, ahol mindenki jól érzi magát, és amely minden szempontból megfelel a kor követelményeinek.

A miniszter közölte, a kormány azért tud hozzájárulni olyan önkormányzati fejlesztésekhez, mint a békásmegyeri vásárcsarnok megújítása, mert jó a gazdaság teljesítménye.

Úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy „ezt ma már nemcsak mi mondjuk”, hanem külső intézmények, külföldi befektetők is egyre kedvezőbben látják a magyar gazdaság kilátásait. A múlt héten az egyik hitelminősítő döntött úgy, hogy befektetésre ajánlott státust ad Magyarországnak, ami azt jelenti, hogy „külföldön is elismerik a gazdaság teljesítményét, a magyar emberek eredményeit” – jelezte Varga Mihály.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az elmúlt hat év munkahelyteremtő beruházásaival 660 ezer ember jutott álláslehetőséghez, ami „26 éves rekord, 1990 óta nem dolgoztak ennyien”. Jelezte továbbá, hogy a kormány folytatja adósságcsökkentő és gazdaságfehérítő munkáját is.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón közölte: a fejlesztés, amely a tervek szerint 2019 első felére készül el, tízezer négyzetméteren valósul meg, ennek fele kereskedelmi terület, a másik fele közösségi tér lesz.

Kiemelte, hogy olyan teret szeretnének létrehozni, amely a kiskereskedelmi, piaci funkciók ellátása mellett találkozásokra is lehetőséget ad. A tapasztalatok szerint a fiatalok kevésbé használják a piacot, ezért próbálnak feléjük is nyitni – tette hozzá.

Bús Balázs azt mondta: az önkormányzat kiemelt célja, hogy Békásmegyeren a negyven éve épült lakótelep megújítására fejlesztéseket hajtson végre és javítsa a városrészben élők körülményeit. Utalt arra, hogy a Heltai Jenő tértől északra elkészült a „multifunkcionális közösségi tér”, panelrehabilitációban csak idén több mint kétezer lakás felújítását támogatták, valamint új idősotthon, sétányok, fitneszparkok és játszóterek is épültek az elmúlt években.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.