Az osztrákok is nekiláttak a kerítésnek Hegyeshalomnál

Méteres karókat szúrtak le.

MTI
2016. 09. 18. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy egy méter magas karókat a Hegyeshalmot az ausztriai Miklóshalmával (Nickelsdorf) összekötő 1-es út melletti határsávon, a Lajtáig helyezték a földbe, mezőgazdasági területeken, egymástól néhány tíz méterre, a határkövek mentén. Az M1-es autópálya déli oldalán is elhelyeztek már karókat.

Az osztrák rendőrök a helyszínen nem adtak felvilágosítást az MTI tudósítójának a karókról.

A burgenlandi rendőrség szóvivője július 21-én azt mondta az MTI-nek, hogy amennyiben megindul a menekültáradat, Ausztria harminc kilométeres kordont húz fel a magyar határnál. A szóvivő akkor úgy fogalmazott, hogy tárgyalnak az érintett földterületek tulajdonosaival, akiknek nagy része beleegyezne, hogy a rendőrség szükség esetén négy kilométer széles szakaszon bérbe vegye a földjüket, de az ott lakók között szkeptikusok is vannak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.