Csak 95-en akartak belépni illegálisan hazánkba

Az elmúlt héten a szerb–magyar határ térségében 195 migránst tartóztattak fel.

MTI
2016. 09. 19. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 20, szombaton 22, vasárnap 53 migránst tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb–magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 10 határsértőt fogtak el, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult eljárás a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb–magyar határ térségében 195 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – szeptember 5-től 11-ig – ez a szám 280 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 15 határsértőt fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.