Elővigyázatlanok voltak a hortobágyi tűzszerészek?

A Magyar Idők szerint elővigyázatlanság is közrejátszhatott a hortobágyi tűzszerészbalesetben.

MTI
2016. 09. 14. 5:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerdai cikke szerint a tűzszerészek egy különleges bombát akartak elszállítani az egyik mentesítési helyszínről, hogy megvizsgálhassanak és a fiatalabb szakembereknek bemutathassanak bizonyos szerkezeti elemeket. Azt gondolták, hogy a szokásos biztonsági intézkedések után ezt megtehetik, de a robbanótest mozgatása végzetesnek bizonyult – írta a lap.

A négy tűzszerész halálát okozó baleset július elején történt. A balesetet követően Simicskó István honvédelmi miniszter közölte, az elhunytakat hősi halottá nyilvánítják, és miniszter által adható legmagasabb elismerést, a Hazáért érdemjelet kapják – idézte fel az újság.

A lap úgy tudja, a tűzszerészbaleset ügyében kedden délután zárult le a vizsgálat, amiről már aznap értesítették Benkő Tibort, a Magyar Honvédség vezérkari főnökét és Simicskó Istvánt. A vizsgálat eredményéről ma számolnak be.

Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy szélsőséges túlterhelést jelentett a Hortobágyi Nemzeti Parkban végzett robbanótest-mentesítési munka az ott dolgozó tűzszerészek számára. Az Országgyűlés honlapjára korábban felkerült, írásbeli kérdésre adott válaszból gyakorlatilag az derül ki, hogy a júliusban történt tragédia hátterét a túlterheltség okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.