Favédő fesztivált szerveznek

A civilek a jövő hét végére mozgósítják a budapesti beépítések ellen tiltakozókat.

2016. 09. 15. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ragaszkodunk a parkjainkhoz, a fáinkhoz, a zöldterületeinkhez, mert élhető, fenntartható környezetben szeretnénk élni – jelentette ki tegnap Komáromy Gergely, aki a Ligetvédők nevében, hat további civil szervezet képviselőjével együtt szeptember 24-re tüntetésre hívta a budapestieket. Szerinte céljaikkal nemcsak a fővárosban élők, hanem az ország kétharmada is egyetért, ezért jövő szombaton 15 órától a belvárosi Erzsébet térről a Hősök terére vonulnak a „Zöld Budapest protestival” favédő rendezvényre.

A helyszínen tegnap felszólalt többek között Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, aki szerint nem igaz, hogy csak nemet tudnak mondani a Városliget beépítésére. Mint mondta, számtalan javaslatuk van arra, hogy milyen új helyszíneken épülhetnének fel az új budapesti múzeumok, kivéve a zöld parkban.

A Levegő Munkacsoport egyik aktivistája bejelentette: az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságánál törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy egyetlen nagyberuházáshoz se foghassanak hozzá átfogó környezetvédelmi hatástanulmány nélkül.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője kiemelte, nem csak a városligeti fákért aggódnak. Szerinte az elmúlt években már több száz fát vágtak ki a Kossuth téren, az Orczy kertben, és erre készülnének az Etele úton és a Római-parton is. A Védegylet tagjai a mobil gát, míg a Budavárvédők a várnegyed átépítési tervei ellen tüntetnek majd szeptember végén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.