Feljelent és tagad a fideszes politikus

Nem kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség Simonka György képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Horváth Csaba László
2016. 09. 21. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok sem nála, sem rokonai, sem pedig a felesége hozzátartozóinál nem tartottak házkutatást. Erről beszélt lapunknak tegnap Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki azt is állítja, semmilyen üggyel összefüggésben nem keresték meg a nyomozók. A kormánypárti politikusról hétfőn az Index írta meg, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) még júliusban házkutatást tartott újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél. A fideszes képviselő közölte, jó hírnév megsértése miatt jogi lépéseket tesz a hírportállal szemben.

A politikus nyilatkozata ellenére továbbra sem kommunikál a KNYF. A szervezet szóvivője tegnap sem cáfolta, de nem is erősítette meg az Index értesüléseit. Nagy Andrea a Magyar Nemzet kérdésére ugyanakkor általánosságban annyit elmondott, hogy az országgyűlési képviselőket védi a mentelmi joguk, így a tulajdonukban álló ingatlanban, lakcímükön, tartózkodási helyükön, illetve irodájukban nem lehet házkutatást tartani, csak akkor, ha a mentelmi joguk fel van függesztve. Lapunk ezért megkereste a Legfőbb Ügyészséget is, azonban kiderült, hogy a hatóság nem kezdeményezte Simonka György képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A kormánypárti képviselő elmondta azt is, többekkel szemben tesz jogi lépéseket. Kiemelte Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció képviselőjét, aki tegnap arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy kezdeményezze a parlamentnél Simonka mentelmi jogának felfüggesztését. Továbbá arról beszélt, hogy a képviselőnél tartott házkutatás oka az lehetett, hogy Simonka György rokonai olyan pályázatokon jutottak közpénzekhez, amelyeket ugyanaz a cég bonyolított le, amelynek neve a már felfüggesztett mentelmi jogú, szintén fideszes Mengyi Roland ügyében is előkerült.

Simonka neve egyébként valóban felmerült a Mengyit érintő ügyben. A korrupciós ügyekről heti rendszerességgel beszámoló LMP-s Hadházy Ákos azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította le több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik 1,8 milliárdos programot a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.