Finn módszerek a magyar iskolákban

Három magyar iskolában már az idei tanévben bevezetik a KiVa-programot.

MTI
2016. 09. 30. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn Turkui Egyetemen kidolgozott KiVa bántalmazásellenes program olyan sikeres, hogy Finnországban az állami általános iskolák 90 százalékában alkalmazzák, de átvették már Hollandiában, Észtországban, Olaszországban és Walesben is.

A magyar licenctulajdonos, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a honlapján jelentette be, hogy a papkeszi Bocskai Általános Iskola, a kispesti Hungária Kollégium és Általános Iskola és a Kelenvölgyi Általános Iskola tanárai tréningeken ismerkedtek meg a KiVa-programmal.

A KiVa célja egyfelől a bántalmazás megelőzése, másfelől az előforduló esetek kezelése. A projektben részt vevő gyerekek megtanulják, hogy utasítsák el az iskolai zaklatást, és lépjenek is fel ellene, ha pedig ilyet tapasztalnak, támogassák az áldozatot – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.