Ingyen vihetjük a biciklit a vonaton

Az akció egyhetes. Szeptember 22-én jogsival ingyen lehet majd vonatozni, e napon lesz a bringásreggeli is.

2016. 09. 13. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai vasúti hálózaton az érvényes menetjeggyel közlekedő utasoknak szeptember 16-a és 22-e között ingyen szállítja kerékpárját a MÁV belföldön – közli honlapján a vasúttársaság. A bringákat természetesen csak a kapacitás erejéig – megjelölt vasúti kocsinként 4 és 58 darab között – és csak az arra kijelölt vonatajtókon keresztül lehet elhelyezni a szerelvényeken, az utas őrizete mellett.

Amennyiben a vonaton nincsen kerékpáros piktogram, a vasúti kocsi előterében lehet elhelyezni a bringát – kocsitípustól függően 1-től 6-ig terjedő számban –, de ez a lehetőség csak akkor érvényes, ha az utasra nézve nem kötelező helyjegy vagy pótjegy váltása.

A hét utolsó napja, szeptember 22-e lesz az európai autómentes nap, a forgalmival rendelkezők e napon ingyen vonatozhatnak, de hogy a kerékpárosok se szomorkodjanak, rájuk bringásreggeli vár az ország számtalan pontján.

A mobilitási héthez kapcsolódó akció keretei között nem csak utazási kedvezményekkel jelentkezik a MÁV. Hétvégén, szeptember 16–17-én az Andrássy úton a mobilitási hét rendezvénye kapcsán forgalomkorlátozásra kerül sor, „cserébe” ki lehet próbálni a hajtányt, ezenkívül a hasonló eseményeken szokásos módon lesznek kézműves-foglalkozások és arcfestési lehetőség is – a kisebbeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.