Két MTVA-s lemondott a lehallgatási botrány miatt

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Vas Imrét és Enyedi Csabát.

MNO
2016. 09. 14. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

portálnak korábban MTVA-s források azt mondták, néhány hete gyanúsítottként hallgatták ki Vast és Enyedit, akik nem akartak vallomást tenni. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy két gyanúsítottat kihallgatott, ám nevüket nem hozta nyilvánosságra.

A rendőrség tiltott adatszerzés gyanújával nyomoz, miután áprilisban egy beázást követő felújítási munkálatok során előkerültek a poloskák Vaszily Miklós tárgyalójából. Később kiderült, Vas és Enyedi irodájában is volt olyan lehallgatóberendezés, amely fotó készítésére is alkalmas.

A biztonsági kamerák felvételén Vast a rendőrök szerelők társaságában azonosították. Vas engedélye nélkül lehetetlen lett volna hozzáférni az igazgatói tárgyalóhoz, amikor pedig a helyszínelés során erre rákérdeztek a rendőrök, ő hebegve csak annyit mondott, hogy „az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál” – olvasható a cikkben.

Korábban írtunk arról, hogy Orosz Ferenc adatvédelmi és biztonságtechnikai szaktanácsadó szerint politikai haszonszerzés motiválhatta azokat, akik a poloskát elhelyezték a tárgyalóban. „A közszolgálati média még a rossz nézettségi adatokkal együtt is hatalom, méghozzá a ráfordított óriási állami támogatás miatt” – tette hozzá a szaktanácsadó.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.