Kommandósok a vári Jamie’s étterem panaszosánál

Rátörtek a vári Jamie’s Italian étterem fölött lakó férfira – zuhanyozás közben.

MNO
2016. 09. 17. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délben kommandósok jelentek meg a Zsidai Roy-féle budavári Jamie’s étterem feletti egyik lakásban – értesült a Magyar Narancs online kiadása. Az akció egyik oka a lap beszámolója szerint az lehetett, hogy a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel jó kapcsolatban lévő vendéglátós tudomása szerint a lakásban élő férfinak fegyvere van.

Májusban immár ötödik éttermét nyitotta meg a budai Várban Zsidai Zoltán Roy, a városban összesen a tizenegyediket. A Szentháromság utcai Jamie’s Italian építkezése ellen folyamatosan tiltakoztak az ott lakók, mert szerintük a szükségesnél nagyobb átalakításokat végeztek a műemléki környezetben. Mivel a fideszes önkormányzat és a kormánnyal jó viszonyban lévő Roy többségbe kerültek a házban, formálisan minden szabályosan történt, így annak a két, óriási ipari szellőztetőnek a beépítése is, amely folyamatos zúgásával és hőkibocsátásával tavasz óta nem hagyja aludni az ott lakókat.

A tiltakozók egyike a Magyar Narancsnak elmondta, egyik utolsó lehetőségként pár hete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett az étterem ellen. A panaszos szerint a hálószobája felé telepített két ipari szellőző nem csupán a lakása értékét csökkentette jelentősen, de az ő és kisfia életminőségét is. Pénteken fél egy körül aztán váratlanul csengetni és dörömbölni kezdtek ajtaján. Az éppen fürdőszobájában lévő ember ajtót nyitott, és legnagyobb meglepetésére öt, gépfegyverrel felszerelkezett kommandós rontott be az étterem felett lévő lakásába, ahol házkutatást tartottak. Elmondta, hogy ugyan befejezhette a zuhanyzást, de közben – ahogy a házkutatás alatt végig – fegyvert fogtak rá. Mivel neki soha nem volt fegyvere, így a házkutatás során sem találtak nála semmit.

A BRFK végzése három okot sorolt fel, ami szerintük indokolta a házkutatást. Eszerint az illető még április 21-én megfenyegette az étterem építkezésén dolgozókat, és július végén egy Zsidai Royt célkereszttel ábrázoló karikatúrát tett fel Facebook-oldalára. Ráadásul Zsidai Roy úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy tudomása szerint az illetőnek valóban van fegyvere.

Az építkezéssel csúszásban lévő munkások csütörtök éjjel fél 12 után is fúrtak a hálószoba mellett. A panaszos szerint a megfélemlítés és a nyomásgyakorlás célja az, hogy nyomott áron megszerezzék tőle a lakását.

Vendéglátóipari körökben régóta tartja magát a pletyka, hogy Zsidai vállalkozásaiban a turizmus-vendéglátás szakon végzett Orbán Ráhel a csendestárs. A miniszterelnök lánya korábban valóban dolgozott a Zsidai-csoportnál, és korábban mentoraként beszélt Zsidairól.

A lap a rendőrségtől további tájékoztatást kért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.