Madárrajba szaladt egy repülő Debrecen repterén

Felszállóban volt a Londonba tartó Airbus A320-as gép, 169 utas, 4 csecsemő volt rajta. Nincs sérült.

MTI
2016. 09. 18. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air menetrend szerinti járata 169 utassal, valamint 4 csecsemővel és a 6 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra 25 perckor kezdte meg a felszállást – mondta az Airport Debrecen Kft. forgalmi igazgatója.

Gulyás Péter hozzátette: a gép Debrecenből London Luton repterére indult, amikor a kifutópályán egy átrepülő sirálycsapattal összeütközött. A pilóták az ilyenkor szokásos protokoll szerint vészfékezéssel megállították az Airbus A320-ast, majd a gép visszagurult a forgalmi előtérre, ahol az utasok kiszállhattak.

Személyi sérülés nem történt, az utasokat mentesítő járattal szállítják Londonba – fűzte hozzá Gulyás Péter, aki elmondta azt is: az átvizsgálás során megállapították, hogy a madarak nem okoztak kárt a repülőgépben.

Gödöllőnél a két ott ütköző gép utasai nem voltak szerencsések. A tragédia részleteiről ITT olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.