Megszólalt a körúti hajléktalan, de nem tud semmit

A férfit saját bevallása szerint senki nem kérte meg, hogy aznap este hagyja el szokásos helyét.

MNO
2016. 09. 30. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban Kleb Attila fotós-szemtanú számolt be arról, hogy több gyanús dolog is történt a Teréz körúti robbantással kapcsolatban, így aznap eltűnt az a hajléktalan, aki egész évben a detonáció által megrongált épületnél aludt. A férfit a 24.hu szólaltatta meg, miután csütörtökön visszatért szokásos helyére.

A korábbi fejsérülése miatt beszédhibás férfi 16 éve él az utcán, és elmondása szerint múlt hét pénteken azért hagyta el megszokott helyét, mert már nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett, és gyógyszerekre is szüksége volt, így elment a hajléktalanszállóra.

Erre nem kérte senki, maga is később értesült a robbantásról. A férfit azóta kihallgatták a rendőrök, és arra panaszkodott, senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő merényletről.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek már a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak, mire visszajöttek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát, és kihallgatták őket – írja a portál.

Múlt szombaton egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr a Teréz körúton, az elkövető után hajtóvadászat indult. Helyszíni riportunkat ide kattintva olvashatja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.