Négy új útvonalat indít a Wizz Air Budapestről

Jövő áprilistól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme is elérhetővé válik a magyar fővárosból.

MTI
2016. 09. 15. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint jövő áprilistól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme is elérhetővé válik Budapestről, miután megérkezik a tizenegyedik repülőgép is a budapesti bázisra. Emellett a légitársaság sűríti járatait Liverpoolba és Nizzába: heti kettő helyett három járat közlekedik majd. Az új járatnyitásokkal Budapestről 55 útvonal lesz elérhető.

Váradi József hangsúlyozta, a magyar turisztikai piac csúcsra van járatva, 5,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, és további bővülést mutat. A légi közlekedési piacon a Wizz Airnek jelenleg 29,2 százalékos részesedése van.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a brexitnek egyelőre nem volt jelentős strukturális hatása, a kereslet továbbra is robusztus. Ezzel együtt a cég a felére, 15 százalékra csökkentette az angol járatokon a bővülési kilátásokat, és csak új járatokat nyit majd, pluszjáratokat az útvonalakon nem állít be. Váradi hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem veszítenek marzsot, sikerült stabilizálni a pénzügyi hatásokat.

A Wizz Air ebben az évben eddig 21,5 millió utast szállított, jelenleg 72 repülőgép van a flottában és 2800 embert foglalkoztatnak. Budapestről eddig 2,5 millió utast szállítottak, év végére 3,5 millió fölé várják a forgalmat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.