„Orbán Pozsonyban is a népszavazásra kampányolt”

Ezzel gátolja az európai uniós szintű előrelépést a menekültválság kezelésében – vélekedtek.

MTI
2016. 09. 16. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt péntek este az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált arra, amit Orbán Viktor kormányfő az uniós tagállamok vezetőinek informális pozsonyi csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón mondott.

A magyar miniszterelnök azt mondta: a pozsonyi EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját. Kiemelte: továbbra is a korábbi „önsorsrontó és naiv” bevándorláspolitika uralkodik az unióban, most is többet beszéltek a szétosztás gyorsításáról, mint a migránsok megállításáról a schengeni övezet határán.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke azt írta, hogy Orbán Viktor nem reagált érdemben a bizottság által bemutatott javaslatokra, amelyek az LMP álláspontja szerint segíthetik a menekültkrízis kezelését.

Magyarország alapvető nemzeti érdeke az lett volna, hogy hosszú hónapok tétlenséggel kevert semmittevése után az Európai Unió vezetői végre konkrét lépéseket tegyenek a migrációs válság megoldására – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.