Országos szirénapróbát tart a katasztrófavédelem

Délelőtt 11 órakor bőgnek fel a szirénák, 440 ezer ember riasztható a rendszerrel.

MNO
2016. 09. 05. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MoLaRi rendszert teszteli a hétfői nap folyamán a katasztrófavédelem – számolt be az Index. A 11 kor kezdődő teszt során először bemondják, hogy „Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzését hallják”. Ezt követően jön a tényleges próba, majd a végét a következő szöveggel jelzik: „A próbának vége! A próbának vége! A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs. Ez a rendszer próbája”.

A jelzést több megyében és a főváros több kerületében lehet majd hallani, a katasztrófavédelem honlapján nézheti meg, hogy pontosan hol. A MoLaRi a veszélyes üzemek környezetében élő lakosság biztonsága érdekében telepítették, olvasható az oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.