Otthagyja az „antidemokratikus” Helsinki Bizottságot a volt SZDSZ-es

Mészáros István László a Hit Gyülekezetének is aktív tagja, amely szervezet nyíltan a kormány oldalára állt a vasárnapi népszavazás ügyében.

MNO
2016. 09. 28. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Végzetes szereptévesztés, hogy egy elvileg független civil jogvédő szervezet ezzel a kampánnyal a pártpolitika mezejére lépett. Innét már senki le nem mossa róla, hogy ténylegesen egy jól körülhatárolható politikai tábor szekerét tolja” – indokolja döntését Mészáros a Vigyázó.blog.hu-n. A volt politikus, aki 1990-től 1998-ig az SZDSZ parlamenti képviselője, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnöke volt, a Hit Gyülekezetének 1981 óta tagja – derül ki a Heteknek adott korábbi interjúból

Ez utóbbi információ azért lényeges, mert korábban Németh Sándor, a gyülekezet vezére kiadta az irányt, miszerint nemmel kell szavazni a referendumon. Ugyanakkor Hack Péter egykori SZDSZ-es ügyvivő, a Hit Gyülekezetének diakónusa a Hír TV-ben azt állította, hogy nem a közösség nyomására megy el nemmel szavazni. 

A Hit Gyülekezetének a menekültekhez való hozzáállása miatt egyébként már kiverte a biztosítékot: az Antifasiszta Hálózat egyenesen visszavonatná a Németh Sándornak adott Radnóti Miklós Antifasiszta Díjat.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.