Rétvári szavakban már felégette Európát

A KDNP-s politikus igen sötét jövőt festett.

MTI
2016. 09. 02. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: ha nem lett volna kereszténység Európában, nem alakult volna ki a mai demokrácia és az a jólét sem, amely szinte példa nélküli. Kellett a katolicizmus és a protestantizmus is, hogy a kontinensen olyan berendezkedés jöhessen létre, amely ekkora biztonságot, kiszámíthatóságot és jólétet teremt. Ez az, ami annyira vonzó másoknak – vélte.

Rétvári Bence hozzátette: az, hogy ellenállás nélkül hatolhatnak be milliók Európába, vagy tudnak itt letelepedni, és változtatják meg a nagyvárosok kinézetét, az emberek életformáját, egyértelműen „a legyengített kereszténységhez” köthető. Egész egyszerűen nem voltak elég büszkék az uniós vezetők és sok nagyváros, metropolis vezetői a keresztény hagyományaikra, légüres teret teremtettek, és „abba benyomul valami teljesen más” – közölte.

Szerinte ahonnan a népvándorlók jönnek, ott a kereszténység a Nyugattal egyenlő, ezért is van keresztényüldözés évtizedek vagy akár évszázadok óta. Ezért ölnek meg a világon átlagosan naponta 270 keresztényt a hite miatt. Csak Európában újdonság, hogy papokat a hitük miatt ölnek meg, ahonnan most a migránsáradat jön, ott ez sajnos egyáltalán nem ritka – jegyezte meg. Kitért arra is: ha Európa most nem áll ellen, akkor arra a sorsa jut, amely Észak-Afrikában vagy a Közel-Keleten az elmúlt évtizedekben, évszázadokban bekövetkezett. Utóbbi területen az első világháború előtt minden negyedik ember volt keresztény, ma minden harmincharmadik. Óriási mértékű volt a keresztények és a keresztény kultúrájú életforma visszaszorulása, és ez nem lesz másként Európában sem, „hogyha ennek a folyamatnak nem vetünk gátat” – mondta.

Közlése szerint a menekülteket Magyarország is befogadja és ellátja, megadja nekik az ingyenes utazást, az ingyenes szállást, a napi többszöri étkezést, a tolmácsolást. Az ország mindent megtesz a valódi menekültek emberséges befogadásáért. „Itt azonban célzott jóléti vándorlás zajlik a szemünk láttára” – mondta, megjegyezve azt is, hogy egy menekültnek vannak jogai, de ugyanakkor kötelezettségei is.

Összegzése szerint Európa ebből a krízisből csak úgy kerülhet ki, ha az identitását megerősíti, ezért vissza fog találni a keresztény gyökereihez. Magyarország pedig az elmúlt ezer évben bebizonyította, hogy nincsen más jövője, mint a kereszténység – jelentette ki az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.