Századvég: 180 fokos fordulatot vettek a politikusok

Lánczi Tamás szerint az európai kormányok már másképp látják a bevándorlást.

MTI
2016. 09. 06. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lánczi Tamás a köztévé keddi műsorában ennek talán legjobb példájaként Ausztriát említette, ahol az elmúlt évben 180 fokos fordulatot vett a migráció kormányzati megítélése, és már a bevándorlás határozott, radikális elutasítása vált jellemzővé.

Hozzátette: Németországban ugyanakkor egyelőre csupán kisebb iránymódosítások történtek, a politika fő irányvonala továbbra sem változott.

Az elemző arról is beszélt, hogy egyértelmű választóvonal húzódik a kelet-közép-európai és a nyugat-európai országok között a kötelező betelepítési kvóta megítélésével kapcsolatban: míg előbbiek lakossága egyértelműen elutasítja, utóbbiaké inkább lehetőséget lát benne arra, hogy az államában letelepedett migránsok egy részét máshová helyezzék át.

A terrorizmustól, a bűncselekmények elterjedésétől és a kontinens kultúrájának átalakításától ugyanakkor Európa egészében egységesen félnek az emberek – mondta Lánczi Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.