Vadászat és szélerőművek: szerdán is parlament

Az Országgyűlés mai ülésnapján mindössze négy javaslat általános vitája szerepel, köztük energetikai és hírközlési témájú módosító javaslatok tárgyalása.

MTI
2016. 09. 14. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésnap reggel 9 órakor a vadászkamarai törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájával kezdődik. Az indítvány kereszténydemokrata és fideszes előterjesztői minden vadászati tevékenységet folytató személynek kötelezővé tennék a kamarai tagságot.

Ezt követően a központi hivatalok felülvizsgálatával és a járási hivatalok megerősítésével kapcsolatos törvénymódosítások kerülnek terítékre, majd a Miniszterelnökséget vezető miniszter két javaslatát tárgyalják.

Elsőként arról az energetikai tárgyú előterjesztésről kezdődik vita, amely a szélerőművek létesítését, valamint kapacitását szabályozná újra. A képviselők ezután a hírközlési törvény azon módosításáról mondhatják el véleményüket, amely az egységes elektronikus közműnyilvántartáshoz kapcsolódó hatósági eljárásokat határozná meg.

A parlament jövő hétfőn, kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be aktuális, kéthetes ülését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.