Visszaengedik a Parlamentbe a korábban kitiltott újságírókat

Kövér László áprilisban tiltott ki MNB-ről kérdező újságírókat az Országházból.

MNO
2016. 09. 05. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint áprilisban beszámoltunk, a jegybanki költésekről kérdező hat újságírót tiltott ki a Parlament épületéből Kövér László házelnök, mert nem megengedett helyen faggattak kormánypárti képviselőket. Itt gyűjtöttük össze, miket válaszolgattak a képviselők az újságíróknak, akiknek ügyét felkarolta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – a csapat egészen Strasbourgig ment volna el.

Erre vélhetőleg nem lesz szükség, hiszen Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn közölte az Indexszel: visszaengedik újságíróikat a Parlament épületébe. Kövér László döntésének értelmében szeptember 12-től, a parlament őszi ülésszakának első napjától léphetnek be ismét.

A parlamenti kérdezési szabályok továbbra sem változtak meg, azaz olyan helyen lehet faggatni a képviselőket, ahonnan lényegében lehetetlen megszólítani a politikusokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.