Vona Gábor: Ránk fordul a Fidesz

A Jobbik-elnök szerint nincs a Fidesz kezében „atombomba” ellenük, azt ugyanis már „működésbe hozták volna”.

Katona Mariann
2016. 09. 19. 5:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felerősödhetnek a kormányzati támadások a Jobbik és annak elnöke ellen az egy héttel ezelőtti, Orbán Viktor és Vona Gábor között lezajlott parlamenti vita után – legalábbis erről szóló pletykákat hallani az ellenzéki párt vezetője szerint. Vona Gábor a Magyar Nemzetnek ezt azzal igyekezett alátámasztani, hogy „olyan ütést tudott mérni a miniszterelnökre, amely fideszes részről válaszlépéseket igényelhet”.

Ismert, Orbán Viktor az őszi parlamenti szezonnyitón napirend előtt beszélt a kvótanépszavazás fontosságáról, a Jobbik elnöke ugyanakkor azzal érvelt, ha érvénytelen lesz a referendum, Brüsszelnek papírja lesz róla, hogy Magyarország nem utasította el a kvótákat. Azt hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök hazárdjátékot játszik, és érvénytelen népszavazás esetén le kell mondania.

A Jobbik elnöke lapunknak leszögezte, fel vannak készülve a támadásokra, és nem félelmet váltanak ki belőlük, hanem azt az érzést, hogy a kormány kihívóként tekint a Jobbikra. Szerinte egyébként nincs a Fidesz kezében „atombomba” ellenük, azt ugyanis már „működésbe hozták volna”. Ehelyett viszont a kormányközeli média „kreált ügyekkel és mocskolódásokkal” próbálkozik.

Mint ismert, az elmúlt időszakban a Habony Árpádhoz köthető bulvárportálok oldalain jelentek meg hírek például Volner János frakcióvezető vagy Kulcsár Gergely képviselő magánéletéről; volt, amit már másnap helyreigazítottak. A kormánymédia egyébként nem csak jobbikosokat támadott: emlékezetes a barátból kegyvesztetté vált Spéder Zoltánról készült lejárató riport vagy az Együtt-alelnök Juhász Péter családi életével és kapcsolataival foglalkozó cikksorozat.

Vona Gábor lapunknak arról is beszélt, hogy hiába mondott le a frakcióvezetésről, az Országgyűlésben Orbán Viktorral ezentúl is ő fog vitázni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.