Alaptörvény: Orbán kész egyeztetni az ellenzékkel

Ugyanis egyedül nem fog menni a módosítás a parlamentben.

MTI
2016. 10. 05. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy az alkotmánymódosításhoz egyedül pártja tudja biztosítani a kétharmados támogatást a kormánypárti szavazatok mellett. Ezért négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktort.

Havasi Bertalan az MTI-nek kifejtette: a vasárnapi népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre, ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. „Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását” – mondta, emlékeztetve a kormányfő előző napi szavaira.

Hangsúlyozta: a 98 százalékos többség egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményezték az alaptörvény módosítását; „ez 3,3 millió ember akaratán nyugszik”.

„Több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében. 98 százalék példátlanul erős akaratot tükröz, és ennek meg kell jelennie az Országgyűlés döntésében is” – fogalmazott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ezért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az alaptörvény sikeres módosítása érdekében kész egyeztetni minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével. A megbeszélések előkészítésével pedig Gulyás Gergelyt, a Fidesz alelnökét, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökét bízta meg Orbán Viktor – közölte Havasi Bertalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.