Csak részben ismeri el bűnösségét a bőnyi lövöldöző

Gy. István arra hivatkozott, hogy ő nem akart senkit megölni.

MNO
2016. 10. 27. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisalföldnek Dr. Léhner György, Gy. István kirendelt védője elmondta: védence a műtét utáni ébredéskor a gyanúsítás közlésekor tudta meg, hogy megölt valakit. Mélységesen sajnálja ezt, de az előbbiek miatt csak részben ismeri el bűnösségét.

A fegyverről, amely a kezében elsült, az ügyvéd azt mondta: ilyen fegyverre Magyarországon senki nem kaphat engedélyt. Sorozatlövő gépkarabély volt egyébként, ezért adott le néhány másodperc alatt több lövést is.

Mint ismert, szerda reggel lövöldözés volt a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyön: a fegyvertartás miatt házkutatásra érkező rendőrjárőröket a bőnyi családi ház tulajdonosa, a 76 éves Gy. István nem engedte be, és többször rájuk lőtt. Egy rendőr elhunyt, járőrtársát a férfi lábon lőtte. A tűzpárbajban megsebesült az elkövető is, őt a győri kórházba szállították. Muraközi László polgármester lapunknak azt mondta, a férfi fegyverarzenáljáról sokan beszéltek, de azt hitték, hogy ártalmatlanítva van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.