Deutsch pert nyert Juhásszal szemben

Az ítélet szerint a politikus személyiségi jogokat sértett. Juhász felülvizsgálati kérelemmel készül.

Lakner Dávid
2016. 10. 27. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerős ítéletben mondták ki, hogy Juhász Péter megsértette Deutsch Tamás személyiségi jogait – számolt be róla a Mandiner. A fideszes EP-képviselő korábbi fellebbezését elfogadva csütörtökön a bíróság kimondta: az Együtt alelnöke megsértette Deutsch jó hírnevét, méltóságát és személyes képmáshoz fűződő jogát.

Juhász 2014-ben állította a nyilvánosság előtt: a fideszes politikus korábban fogyasztott már kábítószert. Az ellenzéki képviselő azután beszélt erről, hogy Deutsch egy Index-interjúban kifejtette: egy 9 éves korában látott NSZK-film miatt nem próbálta ki soha a drogokat. Juhász viszont állította, neki tanúi vannak, hogy a fideszes politikus fogyasztott már kábítószert. Deutsch emiatt beperelte Juhászt, a pert viszont tavaly év végén még elbukta.

A jogerős ítélet viszont a Mandiner szerint Deutsch Tamást hozta ki győztesként. A fideszes politikus a lapnak kifejtette: próbapernek szánta az ügyet, és úgy látja, Juhász „hajmeresztő rágalmakkal” támadja politikai ellenfeleit. Deutsch örül az ítéletnek, úgy véli, az igazság győzött.

Kerestük Juhász Pétert az ítélettel kapcsolatban. A politikus lapunknak kifejtette, felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be, az ítéletet pedig viccesnek találja. Hozzátette: nem tudott ott lenni a tárgyaláson, mert a Rogán-peren ült épp, és különösnek találja, hogy a tavalyi győzelem után Deutsch igazát állapították meg. „Megyünk tovább, ennyit tudok mondani” – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.