Félmilliárdot költenek a pécsi tévétoronyra

A tervek szerint 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap.

MTI
2016. 10. 27. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület novembertől határozatlan időre Siptár Dávid 28 éves geográfust bízta meg a közelmúltban 1,8 milliárd forintból megújult pécsi állatkert ügyvezetői feladataival. A jelenleg az intézmény szolgáltatási vezetőjeként dolgozó szakember – aki Borbás Károlyt váltja a poszton – feladatának tekinti a környezeti nevelés erősítését, az állatok életminőségének javítását, a kétszázötven állatfaj mintegy ezer egyedét bemutató, idén eddig mintegy 165 ezer látogatót fogadó állatkert vonzerejének további növelését.

A közgyűlés egy másik határozatával felhatalmazta Páva Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármestert annak a támogatási szerződésnek az aláírására, amelynek értelmében Pécs mintegy félmilliárd forintot költhet egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége, a Misina-tetőn található tévétorony és környéke fejlesztésére. A baranyai megyeszékhely önkormányzatának tervei szerint az európai uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

A testület emellett döntött arról is, hogy Pécs pályázatot nyújt be tíz elektromosautó-töltőállomás építéséhez. A város a jövőre tervezett, mintegy 35 millió forintos beruházáshoz 25 millió forint támogatást remél. A projekt keretében beszerzett „A” típusú kétkarú, az autók akkumulátorát nyolcvan százalékosra két-három óra alatt feltöltő berendezéseket a város olyan frekventált pontjaira telepítenék, mint az állatkert, a négyszáz ágyas klinika, a sportcsarnok, a tudásközpont vagy a Kodály Központ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.