Kormányhivatal határozatban jelölt ki alpolgármestert

Devecseren november óta nem tudták betölteni a tisztséget.

MTI
2016. 10. 19. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Szabolcs közölte: november elsejétől Kovács László (Fidesz–KDNP) helyi önkormányzati képviselőt jelölték alpolgármesternek, esküjét a november elsejét követő első képviselő-testületi ülésen kell letennie. A kormánymegbízott azt mondta: Kovács László a 2010–14-es ciklusban is alpolgármesterként tevékenykedett, ismeri a város közösségi életét, gazdasági helyzetét, és kellő tapasztalattal rendelkezik.

Kovács László az MTI-nek azt mondta: továbbra is a városért kíván dolgozni, mint eddig tette.

Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos polgármestere az MTI-nek azt mondta: korábban két lehetséges alpolgármesterre is tett javaslatot, ám Mayer Gábor (Fidesz–KDNP) nem vállalta el a tisztséget, a jobbikos Bognár Ferencnét pedig nem választotta meg a képviselő-testület többsége. A polgármester szerint a kormányhivatalnak az eljárásban az általa korábban az önkormányzati törvény szerint jelölt Bognár Ferencnét kellett volna kineveznie alpolgármesternek.

A korábbi jobbikos devecseri alpolgármester, Kozma György megbízatását tavaly november 4-én vonta vissza a testület. Ezt követően csaknem harminc alkalommal üléseztek, de ez idő alatt nem sikerült alpolgármestert választaniuk, ezért a Veszprém Megyei Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szeptember 30-án jogerőre emelkedett ítéletében rendelte el, hogy a megyei kormányhivatal jelöljön alpolgármestert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.